Tekijästä

Olen Lauri Eirola, 30-vuotias tekstityön moniottelija, kirjailija, kustannustoimittaja ja kirjallisuuden ja kirjoittamisen opiskelija. Kunnianarvoisin tittelini lienee kauppatieteiden maisteri, jonka ansaitsin kuluttamalla Helsingin kauppakorkeakoulun ja Aalto-yliopiston penkkejä. Tavoitteenani on täydentää titteliluetteloa lähitulevaisuudessa filosofian maisterilla.

Aloin kirjoittaa Assyria-aiheisia lyhyitä tarinoita vuoden 2000 aikoihin. Varhaisteinin tarmolla ja koulunörtin pakkomielteisyydellä ammensin Lähi-idän historiasta aineksia novelleihin, asiateksteihin ja romaanisuunnitelmiin. Luin ja kirjoitin satoja sivuja, vuodet kuluivat ja elämäntilanteet vaihtuivat, mutta viehtymys menneisyyteen ei kadonnut. Kirjoitin IB-lukion extended essay -päättötyöni Assyrian pakkosiirtolaisista, vietin lomamatkani arkeologisissa museoissa ja opettelin akkadinkielisiä kirjoitusmerkkejä. Kun sain kustannussopimuksen esikoisromaanilleni, intoni vain kasvoi.

20160701_175327
Kuvan otti British Museumissa Ilona Bontenbal.

Esikoiseni Assurin kehrä ilmestyi vuonna 2015 Liken kustantamana. Jatko-osa Harmegiddo julkaistiin helmikuussa 2017. Ne kuuluvat osaksi megalomaanisen laajaa Assyria-tarinoiden sarjaa, joka sijaitsee pääosiltaan päässäni. Niniven taistelu jatkaa siitä, mihin Assurin kehrä päättyi, ja pohjustaa Harmegiddon tapahtumia.

assurin_kehra Harmegiddon kansi.jpg
Tommi Tukiainen on taiteillut kannen sekä Assurin kehrään että Harmegiddoon.

En olisi saanut tekstejäni kirjoitettua ja julkaistua ilman kanssaihmisiä, joiden älyä vasten teroittaa omaani. Kiitän varhaisimpien Assyria-tekstieni lukuisia lukijoita, jotka auttoivat hiomaan massiivisen tarinani ideaa. Kiitän myös Otavan Kirjasäätiötä, joka tuki Assyria-romaanisarjan (mukaan lukien tämän verkkopienoisromaanin) kirjoittamista apurahalla. Erityisesti kiitän Ilona Bontenbalia, rakasta vaimoani ja todellisuudenkokemiskumppaniani.

 


Etusivulle

Facebook-sivu
Kirjailijaesittely Like Kustannuksen sivuilla
Kirjailijan pöytälaatikko

Osta Assurin kehrä
Osta Harmegiddo